به گزارش مجله خبری نگار، عباس عباسزاده در دومین روز از هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس اظهار کرد: رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی با شاخصهایی ارزیابی میشوند که شاخصهای حوزه پرستاری سه مورد است که اگر ارتقا یابد رتبه دانشگاه افزایش مییابد. این سه شاخص شامل نسبت پرستار به تخت، آموزش و پیگیری و نسبت کمک پرستار به تخت است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم خدمات بیمارستانی ارتقا یابد باید خدمات کمک پرستاری را ارتقا دهیم، گفت: به ازای هر ۴ نفر یا ۳ نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرستاران بنابراین ۴۷ هزار تا ۵۷ هزار نفر پرستار نیاز داریم، اما الان در حالت خوشبینانه ۳۰ هزار نفر کمکپرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.
مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایههای انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از درخواست برای جذب کمکپرستار در دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و افزود: درخواست کردهایم که دانشگاهها افراد واجد شرایط کمکپرستاری را شناسایی و معرفی کنند؛ همه مؤسساتی که در مرکز ملی آموزش مهارتی ثبت شده و مجوز دارند میتوانند کمکپرستاری را آموزش دهند. این کمکپرستارها طی یکسال میتوانند به سیستم درمان وارد شوند.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها در معاونت پرستاری وزارت بهداشت انجام میپذیرد و دانشگاههایی که بیشترین اعتراضات و بهترین عملکرد را داشتهاند تحت رصد قرار میگیرند.
وی خطاب به مدیران پرستاری بیان کرد: برای ساماندهی وضعیت کمکپرستاری در نظام سلامت، گواهیهای آموزشی کمکپرستارها را استعلام کنید تا زمینه تقلب در صدور مدارک کمک پرستاری ایجاد نشود.