کد مطلب: ۴۴۹۷۶۴
اعتراف مایکروسافت درباره باگ‌های ویندوز ۱۱ باعث‌شد این موضوع و تاریخچه ویندوز‌های پرحاشیه را مرور کنیم

به گزارش مجله خبری نگار، مشکلات و باگ‌های ویندوز ۱۱ هر روز بیشتر خودش را نشان‌می‌دهد. آن‌قدر که مایکروسافت هم تسلیم این موضوع شده و اعتراف کرده‌است که راه‌حلی برای بعضی مشکلات ویندوز ۱۱ وجود ندارد. این شماره جدیدترین نسخه سیستم‌عامل ویندوز مایکروسافت است که در سال ۲۰۲۱ از آن رونمایی‌کرد. این در حالی‌بود که این شرکت ۶ سال پیش بعد از انتشار ویندوز ۱۰ اعلام‌کرد که این آخرین نسخه ویندوز خواهد‌بود، اما چنین‌نشد. ویندوز ۱۱ با جایگزینی با دیگر ویندوز‌های مایکروسافت نتوانست به «محبوب‌ترین» تبدیل‌شود و اگر باگ‌ها حل‌نشود شاید نیامده باید خداحافظی‌کند. در این مطلب می‌خواهیم درباره بعضی از مشکلات مهم این نسخه، باگ‌های آن که مایکروسافت هم درباره آن‌ها گفته‌است و همین‌طور تاریخچه ویندوز‌های پرحاشیه بگوییم.

ادا و اطوار‌های حل‌نشدنی ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۱ شباهت و تفاوت‌هایی با نسخه قبلی خود دارد. در ویندوز ۱۱، ویجت‌ها قابل کشیدن یا تنظیم مجدد نیستند و دسترسی به پنل آن‌ها نیاز به ورود به سیستم با یک حساب مایکروسافت دارد. این ویندوز تنها از نسخه ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کند و برای نصب آن دست‌کم به ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی نیاز است. میزبانی از اپ‌های اندرویدی مانند تیک‌تاک و اینستاگرام یکی از ویژگی‌های مهم دیگری است که به این ویندوز اضافه شده‌است.

اما مشکل کجاست؟ سرعت پایین اینترنت یکی از مشکلات ویندوز ۱۱ است که بسیاری از کاربران این نسخه آن را گزارش کردند. مایکروسافت می‌گوید دلیل این سرعت پایین، سازگار نبودن ویندوز ۱۱ با یکی از نرم‌افزار‌های شبکه اینتل است. براساس گزارش «Neowin» برخی از کاربران ویندوز ۱۰ و ۱۱ می‌گویند باگ عجیبی در این نسخه از راه‌اندازی یا عملکرد صحیح منوی استارت، نوار جست‌و‌جوی ویندوز و برخی از برنامه‌های پلتفرم جهانی ویندوز جلوگیری‌می‌کند. منوی استارتِ ویندوز ۱۱ یکی از بخش‌هایی بود که در این نسخه هم تغییرات ظاهری داشت و هم بعضی از ویژگی‌ها در آن حذف و بعضی با دیگری ادغام‌شدند.

به‌نظرمی‌رسد مشکلاتی که از آن‌ها گفتیم زیر سر کلید‌های رجیستری و داده‌های مربوط به برنامه‌های مایکروسافت آفیس و دیگر نرم‌افزار‌های ویندوزی مانند OutIook است. البته همه کاربران در استفاده از ویندوز ۱۱ به مشکل برنخوردند، اما بعضی کاربران از ژانویه سال ۲۰۲۳ با آن مواجه‌شدند. از آن‌جا که ماه‌ها از گزارش این‌باگ‌ها می‌گذرد و خبری از رفع آن‌ها نیست، انگار کاری هم از دست مایکروسافت برای اصلاح این باگ‌ها برنمی‌آید و به این موضوع اعتراف کرده‌است.

اعتراف مایکروسافت به باگ‌های ویندوز ۱۱!

اعتراف تلخ مایکروسافت

گزارش مایکروسافت در سال ۲۰۲۱ نشان‌می‌دهد سهم استفاده از ویندوز ۱۰ که سه نسخه متفاوت از آن وجود دارد برای اولین‌بار در سال‌های گذشته به زیر ۷۰ درصد رسیده‌است. همچنین سهم ویندوز ۱۱ از خانواده بزرگ کاربران مایکروسافت تنها ۱۷ درصد بوده است. در واقع کاربران زیادی ترجیح‌داده‌اند با همان نسخه‌های قبلی خود کارکنند تا به مشکل نخورند. بعد از رونمایی ویندوز ۱۱، کامپیوتر‌های گیم که از پردازنده ADM استفاده‌می‌کردند به مشکل‌خوردند. عملکرد این کامپیوتر‌ها بعد از نصب ویندوز ۱۱ تا ۱۵ درصد دچار افت می‌شد و مایکروسافت توانست این مشکل را حل‌کند.

مایکروسافت بعد از گزارش باگ‌های ویندوز ۱۱ از سوی کاربران اعتراف‌کرده که این باگ‌ها به این سادگی‌ها رفع‌نمی‌شوند و با بیان برخی راه حل‌های غیر عملی بیشتر سعی‌دارد صورت مسئله را پاک‌کند. مایکروسافت مدعی است همچنان به دنبال راه‌حل قطعی برای این مشکل است تا کاربران مجبور نباشند برای کار با ویندوز ۱۱، برنامه‌های خاصی را از سیستم خود حذف‌کنند، اما فعلا هیچ راه‌حلی وجود ندارد. حتی در برخی مسائل، اوضاع این سیستم‌عامل آن‌قدر به‌هم‌می‌ریزد که مایکروسافت نمی‌تواند به راحتی آن را اصلاح‌کند.

سیستم‌عامل‌هایی مانند ویندوز ۱۱، نرم‌افزار‌های پیچیده‌ای هستند که باید با ترکیب بی‌شماری از سخت‌افزار‌ها و نرم‌افزار‌ها کار کنند. از آن جا که از حالا خبر‌هایی درباره توسعه ویندوز به‌گوش می‌رسد، بد نیست این شرکت قبل از رونمایی محصول جدید به فکر رفع ایراد نسخه‌های قبلی خود باشد.

یک سیستم عامل پرباگ!

به قول شیخ اجل سعدی بزرگوار «تا مرد سخن نگفته‌باشد/ عیب و هنرش نهفته باشد» قضیه ویندوز هم همین است، تا کاربران از آن استفاده‌نکنند پیداکردن عیب‌های آن سخت است. مرور تاریخچه ویندوز‌های سیستم عامل مایکروسافت به عنوان محبوب‌ترین و فراگیر‌ترین سیستم عامل، نشان‌می‌دهد ویندوز ۱۱ تنها نسخه باگ‌دارِ تاریخ مایکروسافت نبوده‌است. برای مثال ویندوز ۸ در زمان رونمایی یک نسخه پرنقص به حساب می‌آمد. حذف منوی استارت در این ویندوز صدای خیلی از کاربران را درآورد. همچنین پیچیدگی و نقص‌های رابط کاربری از دیگر مواردی بود که در این ویندوز مورد انتقاد قرار گرفت.

ویندوز ۱۰ هم یکی از نسخه‌های پرحاشیه مایکروسافت بود. تبلیغات درون سیستم‌عامل و آپدیت‌های اجباری در ویندوز ۱۰ از مواردی بود که کاربران به آن نقد داشتند و این شرکت به مرور زمان با ارائه آپدیت‌های مختلف، مشکلات این سیستم‌عامل را برطرف کرد و طی ۵ سال گذشته، روند انتشار آپدیت‌های منظم برای آن ادامه یافته است.

ویندوز Vista یکی از ویندوز‌های فاجعه مایکروسافت بود. این ویندوز در سال ۲۰۰۶ معرفی‌شد و مایکروسافت خیال‌داشت آن را جایگزین ویندوز XP کند، اما اضافه‌کردن یک رابط کاربری جدید و گرافیک تازه به همراه ده‌ها قابلیت جدید باعث‌شد همین ویژگی‌ها دست‌و‌پاگیر شوند و پروژه جایگزینی این ویندوز زمین‌بخورد. فشار زیاد روی سیستم سخت‌افزاری، باگ‌های پرشمار و تلاش برای شباهت بیشتر به رابط کاربری رایانه‌های اپل باعث‌شد که ویندوز ویستا به عنوان یک شکست تمام‌عیار در تاریخ مایکروسافت ثبت‌شود.

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر