کد مطلب: ۴۱۵۶۲۹
۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۵
به سکه‌هایی که از سال ۱۳۷۰ تا به امروز ضرب می‌شوند سکه‌ی طرح جدید و یا سکه امامی می‌گویند. طرح روی این سکه‌ها به گونه‌ای است که در یک طرف آن تصویر بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران وجود داشته و در سمت دیگر تصویر بارگاه امام رضا (ع) است.

به گزارش مجله خبری نگار،خرید سکه یکی از راه‌های سرمایه گذاری است که اگر با آگاهی انجام دهید می‌توانید سود زیادی را بدست آورید. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه گذاری با خرید سکه آن است که شما می‌توانید مطابق با بودجه خود انواع سکه مانند: سکه پارسیان، ربع سکه، نیم سکه، سکه کامل، سکه امامی و یا بهار آزادی را تهیه کنید.

سرمایه گذاری با خرید زیورآلات طلا و سکه

اگر برای اولین بار است که قصد دارید از طریق خرید طلا سرمایه گذاری کنید احتمالا بین خرید زیورآلات طلا و خرید سکه مردد هستید. برای اینکه بتوانید بهتر بین این دو روش سرمایه گذاری انتخاب کنید، توصیه می‌کنیم که اولا بودجه خود را در نظر بگیرید ثانیا نوسانات قیمت طلا را بررسی کنید.

خرید سکه مزایای زیادی دارد. یکی از مزایای آن این است که لازم نیست برای خرید آن اجرت ساخت بپردازید. خرید زیورآلات همراه با پرداخت اجرت ساخت است. اجرت ساخت به هزینه‌ای گفته می‌شود که بابت طراحی و ساخت زیورآلات پرداخت می‌شود. هر چه طراحی طلا به جدیدتر و منحصر به فرد باشد اجرت آن بالاتر است.

علاوه بر این موارد تعدادی از طلافروشی‌ها به علت برند بودن هزینه‌ی اضافی را برای طراحی خود دریافت می‌کنند. اگر قصد دارید در عوض تهیه سکه، زیورآلات طلا تهیه کنید، اما پرداخت اجرت برای شما مشکل است، می‌توانید طلای دسته دوم بخرید.

از آنجایی که برای خرید طلا یکبار هزینه اجرت پرداخت شده بنابراین برای خرید طلا دسته دوم لازم نیست مجددا هزینه‌ای بابت اجرت پرداخت شود. البته خرید طلا دسته دوم معایبی نیز دارد. مهم‌ترین معایب خرید طلای دسته دوم شامل شامل موارد زیر است:
• از لحاظ زیبایی این گونه طلا‌ها به علت اینکه قبلا استفاده شده اند، اصولا مقداری آسیب دیده هستند.

• به علت سود کم خرید و فروش طلای دسته دوم، محدودیت زیادی برای انتخاب این نوع زیورآلات وجود دارد.

• امکان کلاهبرداری در خرید و فروش طلای دسته دوم نسبت به طلای تازه ساز بیشتر است.

• به علت استهلاک ناشی از استفاده زیاد امکان شکستن و گم شدن طلا وجود دارد.

•خرید و فروش طلا دسته دوم در صورتی که فاکتور خرید آن ارائه نشود، جرم است.

خرید سکه برای سرمایه گذاری معایب بالا را ندارد. شما می‌توانید هر زمان برای فروش آن اقدام کرده و مجددا با توجه به بودجه خود سکه با عیار مناسب را تهیه کنید. البته برای خرید سکه نیز لازم است نکات مهمی را رعایت کنید که در ادامه مقاله این نکات را با شما در میان خواهیم گذاشت.

انواع سکه

در حال حاضر ۴ نوع سکه مناسب برای سرمایه گذاری مطمئن وجود دارد که شامل موارد زیر است:

سکه تمام بهار آزادی

نیم سکه بهار آزادی

ربع سکه بهار آزادی

سکه گرمی

سکه بهار آزادی چیست؟

سکه‌ی بهار آزادی یا سکه طرح قدیم به سکه‌هایی می‌گویند که از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۰ ضرب شده اند. این سکه‌ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور با طرح نام امام علی (ع) و عبارت جمهوری اسلامی ایران در یک سمت و تصویر حرم امام رضا (ع) و عبارت بهار آزادی در سمت دیگر ضرب شدند.

سکه طرح امامی چیست؟

به سکه‌هایی که از سال ۱۳۷۰ تا به امروز ضرب می‌شوند سکه‌ی طرح جدید و یا سکه امامی می‌گویند. طرح روی این سکه‌ها به گونه‌ای است که در یک طرف آن تصویر بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران وجود داشته و در سمت دیگر تصویر بارگاه امام رضا (ع) است. قیمت سکه‌های طرح جدید که شامل انواع نیم سکه، ربع سکه، سکه کامل و سکه گرمی است، براساس نرخ روز بازار تعیین می‌شود.

برای سرمایه گذاری کدام نوع سکه بهتر است؟

سه نوع سکه طرح جدید و طرح قدیم از نظر عیار و وزن تفاوت خاصی ندارند یعنی هر دو سکه دارای عیار ۹۰۰ و وزن ۸.۱۳ گرمی هستند. تنها تفاوت این دو سکه مربوط به سالی است که ضرب شده اند. تنها دلیل بالا بودن قیمت سکه طرح جدید به خاطر خرید و فروش بیشتر آن‌ها است؛ بنابراین به دلیل رفتار خریداران سکه، قیمت و ارزش سکه طرح امامی تقریبا یک و نیم برابر بیشتر از سکه‌های بهار آزادی است.

سکه گرمی چیست؟

برای سهولت خرید و سرمایه گذاری از سال ۱۳۹۰ تا امروز سکه‌های ۱ گرمی ضرب شد. در این سکه‌ها سال تولید آن‌ها ضرب نمی‌شود. بسیاری از افراد به منظور هدیه دادن سکه خریداری می‌کنند. متاسفانه در طی پانزده سال اخیر به علت نوسانات مختلف ارزی، قیمت سکه بسیار بالا رفته است، به همین دلیل بانک مرکزی از سال ۱۳۹۰ سکه‌های یک گرمی را ضرب می‌کند.

تفاوت سکه‌های یک گرمی با سکه‌های پارسیان عیار آن‌ها است. سکه‌های یک گرمی ۲۲ عیار هستند، اما عیار سکه پارسیان ۱۸ است. در خصوص سرمایه گذاری پیشنهاد می‌کنیم به علت حباب زیادی که در قیمت گذاری سکه‌های یک گرمی وجود دارد، به این نوع سکه‌ها فکر نکنید.

راهنمای سرمایه گذاری از طریق تهیه سکه پارسیان

سکه پارسیان برخلاف باور عمومی تنها یک قطعه طلا است و با سکه تفاوت دارد. دلیل نامگذاری این قطعات طلا به عنوان سکه شباهت ظاهری آن‌ها با سکه‌های رایج بازار است. انواع سکه پارسیان وزن مشخصی ندارند به همین دلیل روی آن‌ها مقدار وزنشان درج شده است. برای اطلاع از قیمت این سکه‌ها دو راه وجود دارد:

راه اول آن است که وزن سکه را در نظر گرفته و در سایت بانک مرکزی قسمت “قیمت روز انواع سکه” قیمت آن را پیدا کنید. راه دوم محاسبه مستقیم فرمول قیمت آن (قیمت روز طلا ×وزن سکه پارسیان = قیمت سکه پارسیان) است. سکه‌های پارسیان وزن‌های مشخصی دارند که با واحد “سوت” مشخص می‌شود.

وزن‌های رایج سکه پارسیان به ترتیب شامل: ۵۰ سوتی، ۱۰۰ سوتی، ۱۵۰ سوتی، ۲۵۰ سوتی، ۳۰۰ سوتی، ۵۰۰ سوتی، ۱ گرمی، ۱٫۵ گرمی و ۲ گرمی است. برای خرید سکه‌ی پارسیان لازم است به موارد زیر توجه کنید:

* عیار سکه روی شناسنامه آن درج شده باشد.

* وزن آن مشخص باشد.

* مقدار وزن کسری و یا اضافی آن به صورت حدودی محاصبه و درج شده باشد.

* هولوگرام سکه در شناسنامه آن به صورت واضح ثبت شده باشد.

* آدرس و مشخصات واحد ساخت سکه نوشته شده باشد. 

تفاوت سکه بانکی و سکه غیر بانکی

شاید شما هم زمان خرید یا فروش سکه با جمله‌ی “ما خرید و فروش سکه غیر بانکی نداریم” روبرو شده اید. سکه‌های غیر بانکی به سکه‌هایی می‌گویند که از نظر شکل، وزن، بسته بندی و عیار با سکه‌های بانکی تفاوت دارند.
سکه‌های غیر بانکی معمولا وزن مشخصی ندارند (وزن آن‌ها از سکه‌های بانکی کمتر است). از لحاظ شکل کاملا با انواع سکه‌های متفاوت هستند. همچنین عیار آن‌ها از سکه‌های بانکی کمتر است و بسته بندی و شناسنامه‌ی مشخصی ندارند. تنها مزیت خرید این سکه‌ها این است که از لحاظ هزینه در شرایط مختلف دستخوش حباب قیمتی نمی‌شوند.
توصیه نمی‌کنیم برای سرمایه گذاری و یا حتی هدیه دادن سکه‌های بانکی تهیه کنید؛ زیرا خرید و فروش سکه‌های غیر بانکی فقط در مکان‌های محدودی صورت می‌گیرد و امکان کلاهبرداری در خرید و فروش آن بسیار زیاد وجود دارد. 

کدام نوع سکه برای سرمایه گذاری بهتر است؟

برای سرمایه گذاری از طریق خرید و فروش سکه لازم است با نکات خرید و تفاوت‌های آن‌ها آشنا باشید. در این قسمت مقاله قصد داریم در این خصوص شما را راهنمایی کنیم. به موارد زیر توجه کنید:
حباب قیمتی: هر چه حباب قیمتی برای خرید و فروش سکه بالاتر باشد، ریسک سرمایه گذاری در ان بیشتر است. در حال حاضر سکه‌های گرمی نسبت به سایر انواع سکه‌ها حباب قیمتی بالاتری دارند.
تقاضا: در حال حاضر تقاضا برای خرید و فروش سکه‌های طرح جدید نسبت به سکه‌های بهار آزادی بیشتر است. همچنین در میان سکه‌های طرح جدید، ربع سکه به علت قیمت پایین‌تر آن متقاضیان بیشتری دارد.
رفتار قیمت: رفتار قیمت به میزان نوسانات قیمتی سکه در طول زمان مشخص گفته می‌شود. با بررسی رفتار قیمتی سکه نتیجه گرفته می‌شود که چنانچه قصد گذاری کوتاه مدت روی سکه را دارید، بهتر است سرمایه گذاری خود را روی سکه گرمی و ربع سکه انجام دهید. اما اگر قصد شما سرمایه گذاری بلند مدت است، خرید و فروش هر ۴ نوع سکه بانکی سودآور هستند.
نوسان قیمتی: از میان انواع سکه‌های بانکی نوسان قیمتی سکه تمام بهار آزادی بیشتر است. هر چه نوسان قیمت در طلا بیشتر باشد، میزان سود آن بیشتر خواهد بود.
در نهایت پیشنهاد می‌کنیم چنانچه قصد سرمایه گذاری از طریق خرید و فروش سکه را دارید، با توجه به بودجه خود انواع سکه‌های بانکی را برای سرمایه گذاری مطمئن خود انتخاب کنید. البته راه‌های کلاهبرداری از طریق خرید و فروش سکه بسیار زیاد است؛ بنابراین قبل از هر اقدامی از اعتبار محلی که سکه را از انجا تهیه می‌کنید، مطمئن شوید.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          منبع:اینفو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر