کد مطلب: ۴۰۰۴۸۲
ذهن بعضی افراد در مواجهه با مسائل مختلف، همیشه بدترین اتفاق‌ها را پیش‌بینی و آن‌ها را درگیر اماواگر‌های وحشتناک می‌کند؛ راه‌چاره چیست؟

به گزارش مجله خبری نگار، حتما برای شما هم پیش آمده است که در مواجهه با بعضی از مسائل، ذهن‌تان بدترین اتفاق‌ها را پیش‌بینی کند و خودتان را درگیر اماواگر‌های خیلی وحشتناک کنید. تفکر فاجعه‌آمیز در ساده‌ترین شکل آن، زمانی است که فرد تصور می‌کند بدترین اتفاق ممکن است به حقیقت بپیوندد. مثلا فرد بدترین اتفاق ممکن درباره یک مسئله را در نظر بگیرد و احتمال وقوع آن را بدهد. تفکر منفی یا فاجعه‌آمیز تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت زندگی فرد دارد و افراد بسیاری هم درگیر آن هستند. به همین دلیل، در ادامه نکاتی درباره نحوه متوقف کردن این افکار خواهیم گفت.

تفکر فاجعه‌آمیز چیست؟

با توجه به روان شناسی امروز، تفکر فاجعه‌آمیز را می‌توان به عنوان نشخوار فکری درباره نتایج غیرمنطقی و بدترین احتمالات توصیف کرد. حتما شما هم این ضرب‌المثل را شنیده‌اید که طرف از کاه کوه می‌سازد. به‌عنوان مثال، رئیس شما درباره یک رفتارتان در محیط کار انتقاد می‌کند. این اظهار نظر شما را به این نتیجه می‌رساند که او شما را اخراج می‌کند و هرگز شغل دیگری پیدا نمی‌کنید و در نهایت بی‌خانمان می‌شوید!

چگونه تفکر فاجعه‌آمیز را متوقف کنیم؟

پاتک زدن به تفکر فاجعه‌آمیز، ضروری است وگرنه امکان پیشرفت و تجربه آرامش را از فرد می‌گیرد. در ادامه، ۵ نکته برای جلوگیری از این گونه تفکر‌های فاجعه‌آمیز آورده شده است.

کمک گرفتن از فلسفه لو هولتز

زمانی که «لو هولتز» در دانشگاه نوتردام مربی فوتبال بود، به بازیکنانش همیشه می‌گفت: «اتفاق‌ها هرگز نه آن قدر خوب و نه آن قدر بد هستند. در واقع آن چیزی که به نظر می‌رسند نیستند، در واقع جایی در وسط هستند.» اگر بتوانید این فلسفه لو هولتز را بپذیرید، هرگز در زمان‌های سخت و شکست‌ها درگیر افکار فاجعه آمیز نخواهید شد.

تحلیل یک موضوع از همه منظر‌ها

وقتی تفکر منفی در موقعیتی به‌وجود می‌آید، همان لحظه با صدای بلند بگویید: «تمام» و دیگر به ذهن‌تان اجازه منفی‌نگری را ندهید و سپس مشکل را از همه منظر‌ها بررسی کنید (مثبت، منفی و خنثی). درک کنید که افکار فقط افکار هستند و اکنون اتفاق نمی‌افتند و در واقع ما در حال فرافکنی یک فاجعه هستیم، اما بیشتر در حال پیش‌بینی چیز‌هایی هستیم که هرگز اتفاق نمی‌افتند. به جای منفی گرایی، بنشینید و موضوع را از همه منظر‌ها تحلیل کنید. اگر قرار باشد فاجعه‌ای رخ دهد، چقدر بد خواهد بود؟ آیا می‌توانیم آن را بهبود دهیم؟ آیا این شرکت و تیم ما را نابود می‌کند یا این یک دست‌انداز است که می‌توانیم با آن مقابله کنیم؟

نگرش سپاس گزاری

وقتی تفکر فاجعه‌آمیز وارد ذهن شما می‌شود، یک متفکر فاجعه بار می‌شوید. پس لازم است با همه توان خود با آن مقابله کنید. مثلا سپاس گزاری در مقابل اتفاق‌های خوب آن لحظه می‌تواند ذهن شما را به سمت تفکرات مثبت سوق دهد. سعی کنید درباره همه چیز‌هایی که دارید، سپاس گزار باشید و هرگز از نعمت‌هایی که در دسترس‌تان است، غافل نشوید.

نوشتن افکار خود

وقتی متوجه شدید که درباره یک موقعیت درگیر افکار منفی هستید، یک مکان ساکت را انتخاب کنید و سپس افکارتان را در یک دفترچه یادداشت کنید. هنگامی که تفکر فاجعه‌آمیز خود را روی کاغذ بنویسید، می‌توانید آن‌ها را با وضوح بیشتری تجزیه و تحلیل کنید و متوجه غیرمنطقی بودن آن‌ها شوید.

مراقبت از خود در مقابل خستگی

ورزش و خستگی دو نقطه مقابل هم هستند. ورزش تفکر مثبت را تقویت می‌کند، در حالی که خستگی می‌تواند به تفکر فاجعه‌آمیز منجر شود. تفکر فاجعه‌آمیز می‌تواند باعث اضطراب شود و به خستگی جسمی و عاطفی منجر شود. وقتی ورزش می‌کنیم، هورمون سروتونین در بدن ترشح می‌شود که به احساسات مثبت منجر می‌شود. هر گونه تمرینی مانند پیاده‌روی، ما را در وضعیت ذهنی خوبی قرار می‌دهد تا تصمیمات درستی بگیریم. با این حال، خستگی به راحتی می‌تواند به تفکر فاجعه‌آمیز منجر شود. پس باید از خود در مقابل خستگی مراقبت کنیم.

نکته مهم

زندگی هرگز آسان نیست، اما درک این که می‌توانید اوضاع را تغییر دهید، راه بسیار خوبی برای شروع مبارزه با افکار منفی است. بالاخره آن‌ها افکار ما هستند. ما باید آن‌ها را کنترل کنیم و ذهن خود را به سمت آن چه می‌خواهیم به دست آوریم هدایت کنیم. اگر منفی فکر می‌کنید، فقط می‌توانید انتظار داشته باشید که راه را برای شکست هموار می‌کنید، اما اگر متفاوت فکر کنید، به خود ایمان داشته باشید و هنر مثبت‌اندیشی را تمرین کنید، این احتمال وجود دارد که بتوانید نتیجه بهتری را تجربه کنید.

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر