کد مطلب: ۳۱۴۴۶۱
۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
در پی ماجراجویی‌های آمریکا در تایوان، ارتش چین قصد دارد رزمایشی ۵ روزه را در دریای چین جنوبی برگزار کند

به گزارش مجله خبری نگار، در حالی که مقامات چین بار‌ها درباره جنگ افروزی‌های آمریکا در اطراف مرز‌های خود هشدار داده‌اند، اما به نظر می‌رسد دولتمردان کاخ سفید به این هشدار‌ها اعتنایی نمی‌کنند و همین مسئله منطقه را به انبار باروتی تبدیل کرده است که هر لحظه احتمال درگیری در آن وجود دارد. ارتش چین نیز از برگزاری رزمایش پنج روزه در «دریای چین جنوبی» در منطقه‌ای که زنجیره‌ای از جزایر مورد مناقشه وجود دارد و نیروی دریایی آمریکا در آن جا گشت زنی می‌کند، خبر داده است. سخنگوی فرماندهی ارتش چین، برگزاری این رزمایش را پاسخ به حضور غیرقانونی نیروی دریایی آمریکا در منطقه اعلام کرده است.

گفته می‌شود که انواع جنگنده، بمب‌افکن، جت‌های ضد زیردریایی، زیردریایی، رزمناو‌ها و ناو هواپیمابر چین در این رزمایش حضور دارند. هم‌راستا با رزمایش چینی‌ها، آمریکا و ژاپن نیز ۵۲ فروند هواپیما را برای تمرین در دریای ژاپن، دریای فیلیپین و اقیانوس آرام به منطقه اعزام کرده‌اند. این دو کشور اعلام کرده‌اند که این پاسخی به فعالیت دریایی چین و روسیه در آب‌های اطراف ژاپن در هفته‌های قبل بود. رزمایش دریایی چین در حالی است که در هفته‌های اخیر ناو‌های جنگی آمریکا حریم دریایی چین را در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی نقض کرده و به گشت‌زنی پرداخته‌اند و ارتش چین نیز آن‌ها را از این منطقه بیرون رانده است. آمریکا با این اقدامات سعی دارد تا تمامیت ارضی چین را به چالش بکشد، ولی پکن بار‌ها هشدار داده که به هر گونه تهاجم خارجی در اطراف مرز‌های خود پاسخ کوبنده‌ای خواهد داد.

چین ماه گذشته سومین ناو هواپیمابر خود را به دریا انداخت تا هشداری برای آمریکا باشد که پکن برای هر گونه سناریویی آماده است. ارتش چین در روز‌های اخیر چندین بار به واشنگتن هشدار داده که در آماده باش کامل قرار دارد تا آمریکایی‌ها هوس ماجراجویی در مرز‌های چین به سرشان نزند. چین اگر چه بزرگ‌ترین ارتش جهان را در اختیار دارد و از لحاظ تعداد نیرو و تجهیزات نظامی کمبودی ندارد، اما از لحاظ قدرت دریایی تا چند سال پیش با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کرد، اما در سال‌های اخیر تلاش کرده تا ضعف خود را در عرصه دریایی جبران کند و بنابراین چند ناو هواپیمابر بومی را ساخته و به جرگه قدرت‌های بزرگ دارای این فناوری پیوسته است. چین در یک دهه گذشته، تلاش کرده تا توان نظامی خود را تقویت کند و هژمونی آمریکا در منطقه و جهان را به چالش بکشد و در این مدت بودجه نظامی خود را چند برابر افزایش داده است و اکنون بعد از آمریکا در رده دوم کشور‌هایی است که بالاترین بودجه نظامی را دارند و همین اقدامات نگرانی واشنگتن را در پی داشته است. آمریکا در یک دهه گذشته در راهبرد امنیتی خود چین را به عنوان تهدید جدید برای منافع جهانی خود معرفی کرده است و از هر ابزاری برای مهار اژد‌های زرد استفاده می‌کند. اعزام هزاران نیروی نظامی و ده‌ها ناو جنگی و جنگنده‌ها به شرق آسیا در سال‌های اخیر، همگی در راستای مقابله با تهدیدات چین انجام شده است. وحشت آمریکا و متحدانش از تهدید چین را به خوبی می‌توان در نشست اخیر «گروه ۷» مشاهده کرد که بودجه ۶۰۰ میلیاردی را برای مقابله با سیاست‌های جهانی پکن اختصاص دادند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر