کد مطلب: ۳۰۳۷۸۸
۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۰۴:۵۲
گفتگو با حجت‌الاسلام موسوی که ویدئوی سخنرانی‌اش در مسجد و دعوت مؤمنان به حفظ زبان فارسی در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شد

به گزارش مجله خبری نگار/خراسان: حجت‌الاسلام سیدهادی موسوی، امام جماعت مسجد امام‌حسین (ع) تهران در بخشی از ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده، می‌گوید: ««زبان فارسی ما بسیار غنی است و بسیار تاریخ روشن و زیبایی دارد. ادیب‌های بسیار فهیم، متون بسیار زیبا و غنی، دیوان حافظ، شعر‌های ارزشمند سعدی، خیام و؛ بنابراین وظیفه ما این است که این‌ها را پاسبانی کنیم، حفظ کنیم و...». محمدرضا زائری، فعال فرهنگی در پیج شخصی‌اش در همین باره نوشت: «هزار درود و آفرین بر جناب حجت‌الاسلام موسوی، امام جماعت محترم مسجد امام حسین شهید (ع) (مجیدیه شمالی تهران، میدان ملت) که در محراب مسجد و بین دو نماز، مؤمنان را به حفظ زبان فارسی دعوت می‌کنند و برای مردم از حافظ و سعدی و خیام حرف می‌زنند...» به همین بهانه و در مینی پرونده امروز، با حجت‌الاسلام موسوی درباره این دغدغه‌اش گفت‌و‌گویی داریم.

۸ سال است در این مسجد برنامه فرهنگی داریم

حجت‌الاسلام موسوی درباره فعالیت‌هایش در این مسجد می‌گوید: «من هشت سال است که امام جماعت مسجد امام حسین شهید (ع) در مجیدیه شمالی تهران هستم. ما به یاری خدا در این مسجد علاوه بر فریضه نماز، یک سری برنامه‌های فرهنگی، تفریحی و ورزشی هم داریم که باعث شده تا حضور کودکان، نوجوانان و جوانان در این مسجد بیشتر به چشم بیاید. در اعیاد، علاوه بر جشن، مسابقات داریم و جوایزی هم تقدیم می‌کنیم. برای والدین هم برنامه‌هایی تدارک دیده‌ایم تا نظر خودشان و فرزندان‌شان را به مسجد جلب کنیم».

هدفم احیای زبان‌فارسی در نسل جدید است

از او درباره دلیل این‌که تصمیم گرفته درباره اهمیت توجه به ادبیات‌فارسی صحبت کند، می‌پرسم که می‌گوید: «ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد و حجت‌الاسلام زائری هم آن را به صورت پست در پیج‌شان گذاشتند، ۴۵ ثانیه است، اما صحبت‌های من در این باره، تقریبا ۷ یا ۸ دقیقه بود. یکی از ابزار‌هایی که خود قرآن شریف هم برای ارائه آموزه‌های دینی به آن اشاره کرده، استفاده از قصه و مثل است و این چیزی است که ما در زبان فارسی از این لحاظ بسیار غنی هستیم. بسیاری از ادیب‌ها و شعرای معروف به خصوص آن‌هایی که صبغه دینی دارند، از آن‌ها استفاده کردند مثل جناب سعدی، حافظ، مولانا و ...؛ بنابراین من لازم دیدم وقتی چنین ادبیات غنی داریم، علما از آن استفاده می‌کنند، در حد توانم آن را ترویج کنم به خصوص برای کودکان و نوجوانان تا زبان فارسی در بین نسل جدید، احیا شود. حفظ زبان‌فارسی باید دغدغه همه ما شود.»

استقبال از مسابقه گلستان‌خوانی زیاد بود

«یکی از اهداف دشمن این است که ارتباط جوانان ما را با گذشته و فرهنگ غنی‌مان قطع کند، استفاده از زبان فارسی را کمرنگ یا حتی آن را از بین ببرد». این روحانی با این مقدمه ادامه می‌دهد: «خیلی از ضرب‌المثل‌هایی که قدیمی‌ها به کار می‌بردند، از جناب سعدی است و ما خبر نداریم. من دیدم که حیف است بچه‌های امروزی از این ظرفیت بی‌بهره بمانند بنابراین تصمیم گرفتم یک مسابقه گلستان‌خوانی در مسجد بگذاریم تا بچه‌ها به صورت گروهی، این حکایت‌ها را یاد بگیرند و برای نمازگزاران اجرا کنند. این مسابقه که استقبال از آن زیاد هم بود، چند مزیت داشت. هم فن بیان‌شان تقویت می‌شد، هم آموزه‌اخلاقی و دینی را غیرمستقیم یاد می‌گرفتند و هم بر مخاطب تاثیر بیشتری می‌گذاشت. مثلا من اگر بخواهم درباره مردم آزاری صحبت کنم، هرچه آیه و روایت بخوانم، شاید بعضی‌ها تلنگر نخورند، اما در همین بین، جناب سعدی یک بیت گفته که «گاوان و خران بار بردار / به ز آدمیان مردم آزار». وقتی بچه‌ها این را می‌خوانند، کسی ناراحت نمی‌شود، اصل حرف را می‌فهمد و تاثیرش هم بیشتر خواهد بود.»

نگرانم فرهنگ مطالعه به کل فراموش شود

حجت‌الاسلام موسوی در پایان می‌گوید: «متاسفانه جای خالی مطالعه در زندگی ما خیلی احساس می‌شود. مثلا در همین تهران، خیابان انقلاب یک زمانی، کتاب فروشی‌های زیادی بود، اما الان همه آن‌ها کافه، فست‌فود و ... شدند. آن کتاب فروشی‌هایی هم که هست، شده محل فروش پایان‌نامه. من نگرانم که فرهنگ مطالعه به خصوص بین کودکان و نوجوانان فراموش شود. همه باید کاری کنیم تا فضای‌مجازی به کتاب گرم شود».

برچسب ها: زبان فارسی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر