کد مطلب: ۳۰۰۸۶۲
دانستنی‌های کمتر شنیده شده درباره چیز‌هایی که می‌خوریم

به گزارش مجله خبری نگار به نقل از tasteofhome، اطلاعات عمومی این‌هفته راسته‌کار خوش‌خوراک‌هاست تا دفعه بعدی که کسی، «شکمو» صدای‌شان کرد، با جدیت جواب بدهند: «من شکمو نیستم، به خوراکی‌ها و وضعیت‌شون علاقه دارم»؛ بعد هم برای تأیید حرف‌شان اطلاعاتی را که در این مطلب یادگرفته‌اند، به رخ بکشند.

هندوانه، توت‌فرنگی است!

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

عقل سلیم می‌گوید میوه‌هایی که در اسم آن‌ها کلمه «توت» وجود دارد، از خانواده توت‌ها هستند، اما خب ماجرا به این سادگی نیست؛ در تعریف علمی این کلمه، توت باید دارای پوست بیرونی، قسمت میانی گوشتی و دانه در قسمت داخلی (و نه بیرونی) باشد، بنابراین توت‌فرنگی که دانه‌هایش روی سطح خارجی آن هستند، توت محسوب نمی‌شود، اما هندوانه و موز، چرا!

کنجد زمانی برابر با طلا بود

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

ما عاشق چند دانه کنجدی هستیم که روی نان همبرگرمان پاشیده می‌شود، اما آیا می‌دانستید کنجد زمانی از این هم محبوب‌تر بود، آن‌قدری که ارزشی برابر با طلا و حتی بیشتر از آن داشت؟ در زمان‌های قدیم، بعضی از فرهنگ‌ها کنجد را بسیار باارزش می‌دانستند، البته نه به‌دلیل فایده‌هایش برای سلامتی بلکه آن را نماد خوش‌شانسی و ثروت می‌دانستند برای همین جایگاه مهمی برای این دانه‌های کوچک قائل بودند.

نارگیل از کوسه خطرناک‌تر است

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

گفته می‌شود تعداد کسانی که براثر سقوط نارگیل بر سرشان می‌میرند، بیشتر است از کسانی که طعمه کوسه می‌شوند.

کوسه‌ها حسابی بدنام شده‌اند، ولی واقعیت این است که سالانه حدود ۱۵۰ نفر بر اثر سقوط نارگیل از دنیا می‌روند درحالی‌که ۱۰ نفر توسط کوسه‌ها کشته می‌شوند. پس ما هم نارگیل‌ها را می‌خوریم تا نشان بدهیم که رئیس کیست!

ریواس برای رشد کردن عجله دارد

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

ریواس این توانایی را دارد که به‌اندازه یک اینچ (۲.۵ سانتی‌متر) در روز رشد کند؛ سرعتش آن‌قدر زیاد است که می‌شود صدای خرخر کردن و ترکیدن گیاه را هنگام بزرگ‌تر شدنش شنید. دانشمندان می‌گویند رشد سریع ریواس در طعم آن تأثیر می‌گذارد و برای همین است که یکی از میوه‌های محبوب بهار و تابستان به‌شمار می‌رود.

سیر را می‌توانید با پا بچشید

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

بوی تند سیر ناشی از یک ماده شیمیایی به‌نام «آلیسین» است؛ ماده‌ای آن‌قدر قوی که می‌تواند ازطریق پوست و جریان خون (مثلا در پا) جذب شود و تا دهان و بینی برسد، طوری‌که احساس کنید دارید آن را می‌چشید، اما خب اگر قصدتان خوردن سیر است، راه درستش همان چشیدن سیر با زبان است.

سس کچاپ به شوک نیاز دارد

چقدر خوراکی‌ها را می‌شناسید؟ حقایقی عجیب

تکان دادن سس کچاپ آن را در سطح مولکولی تغییر می‌دهد. ما سس را وقتی غلیظ می‌شود و به‌سختی از ظرفش بیرون می‌ریزد، تکان می‌دهیم، اما خبر نداریم که این کار درواقع دارد ذرات گرد موجود در آن را به بیضی‌های نازک‌تری تبدیل می‌کند که برای ریخته شدن روی سیب‌زمینی سرخ‌کرده، قوام و طعم بهتری پیدا می‌کند.

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر