کد مطلب: ۲۹۹۶۱۶
مدیرکل دفتر معاینات بالینی پزشکی قانونی گفته که یک‌سوم آمار مراجعات نزاع مربوط به زنان است؛ خانم‌ها باید چه کنند؟

به گزارش مجله خبری نگار، متاسفانه خبر‌های جدید نشان از افزایش خشونت و رفتار‌های خشن و نابهنجار در خانم‌ها دارد. مدیرکل دفتر معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی در پاسخ به این سوال که در بخش نزاع آیا با افزایش آمار درگیری بین زنان مواجه هستیم، تصریح کرده: «در مجموع آمار نزاع در سال ۱۴۰۰ هم در مردان و هم در زنان کمی بیشتر از سال ۱۳۹۹ شده است... در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۰ هزار نزاع در این حوزه بررسی شده است که از این تعداد حدود ۴۰۰ هزار نفر مربوط به مردان بوده است. تقریباً می‌توان گفت دوسوم آمار مراجعات نزاع مربوط به مردان و یک سوم مربوط به زنان است». در این مطلب به آسیب‌شناسی و بررسی دلایل بالا رفتن خشونت در زنان می‌پردازیم و خواهیم گفت که چرا زنان خشن‌تر شده‌اند؟ آیا این خشم ذاتی است یا به وجود آمده و امروزه نحوه ابراز آن تغییر کرده است؟

آسیب‌های تلخ و مرگبار نزاع

قبل از ورود به بحث، توجه شما را به این بخش از صحبت‌های مدیرکل دفتر معاینات‌بالینی سازمان پزشکی قانونی جلب می‌کنم که در پاسخ به این سوال که آیا شدت آسیب‌ها نسبت به قبل زیاد شده، گفته: «خشم و عصبانیت لحظه‌ای در زمان نزاع می‌تواند هرگونه آسیبی ایجاد کند. وقتی کلمه نزاع مطرح می‌شود مردم تصور می‌کنند صرفاً شامل صدماتی مانند کبودی و بریدگی و امثالهم می‌شود، اما گاهی براثر نزاع فرد دچار مشکلات و ضایعات جبران‌ناپذیری مانند قطع نخاع می‌شود و تا پایان عمر ویلچرنشین خواهد بود. نزاع، اتفاقی است که به هیچ‌عنوان قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است حتی مرگ را در پی داشته باشد. ما مواردی را داشتیم که با یک بهانه بسیار پیش پا افتاده و بی‌ارزش و به دلیل کنترل نکردن خشم لحظه‌ای در طرفین دعوا به ویژه ضارب، ضربه واردشده منجر به وقوع صدمات جبران ناپذیری از جمله ضربه مغزی یا زندگی نباتی شده است. چنین اتفاقاتی نه تنها فرد را برای تمام عمر از کارافتاده می‌کند، بلکه چندین خانواده را ممکن است درگیر کند و هزینه‌های گزافی برای نگهداری این فرد به خانواده و جامعه تحمیل می‌شود». اما چرا آمار نزاع در زنان بیشتر شده است؟

مقصران افزایش نزاع در زنان

کاهش میزان صحبت و بیان احساسات

بی‌شک یکی از دلایل بالا رفتن خشونت در زنان پایین آمدن میزان صحبت و کلام در بیان آنان است. زنان بسیار بیشتر از مردان نیاز به صحبت و بیان احساسات و کلام با دوست و هم جنس خود دارند. اما زمانی که به دلایل مختلف، زنان انتخاب می‌کنند کمتر درباره مسائل روزمره و احساسات‌شان صحبت کنند این مسائل جمع‌شده و به شکل خشونت و فریاد خود را نشان می‌دهد. پس سعی کنید تا دوست خوب و قابل‌اعتمادی برای خود پیدا کنید و با او درددل کنید.

فشار‌های اقتصادی در خانواده

به‌طور قطع توانایی مردان به‌طور میانگین و در بسیاری موارد در تحمل مشکلات مالی خانواده بیشتر است. آن‌ها بهتر می‌توانند مشکلات مالی و اقتصادی را تحمل کنند. اما هم اکنون، زنان همراه مردان و دوشادوش آنان در محیط کار شرکت می‌کنند و مسئولیت مسائل خانواده و فرزندان باعث فشار‌های عصبی و به‌هم ریختگی روانی در آن‌ها می‌شود که به‌شکل انواع درد‌ها به خصوص میگرن و خشم و عصبانیت خود را نشان می‌دهد. پس برای سلامت روان خود و خانواده‌تان هم که شده کمی به مشکلات مالی بی‌توجه باشید و به دیگر مسائل خانواده و فرزندان و خودتان بپردازید.

وجود خشم پنهان در زنان

بیشتر بانوان در وجود خود خشم پنهانی به همسر، جامعه، اطرافیان و ... دارند که همچون آتش فشانی شعله‌ور می‌ماند که به دلایل گوناگونی مانند سکوت، تحمل، بردباری و ... آن‌را ابراز نمی‌کنند، اما در موقعیت‌های غیرقابل کنترل با تغییر رفتار روبه‌رو شده و ناگهان خشم ابراز می‌شود. پس اگر چنین آتش فشانی را در خود احساس می‌کنید، حتما به یک مشاور یا روان شناس برای کمک به خود مراجعه کنید با روش‌های بخشش درمانی و خود آرام‌سازی سعی در تغییر وضع خود داشته باشید.

پدیده‌ای به نام مغز مه‌آلود

احساس خستگی زیاد، ناتوانی در درست فکر کردن و شفاف نبودن ذهنی، دلواپسی و نگرانی بیش از حد و ... که باعث ابتلا به پدیده‌ای به نام مغز مه‌آلود می‌شود، تنها دلایل بیرونی ندارد بلکه کمبود ویتامین روی در بدن و بالا بودن مس به دلیل تغذیه نادرست، دارو‌های ضد بارداری و ... ایجاد می‌شود. این عامل باعث افزایش خشم و بروز احساسات خشن است پس تا دیر نشده به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید و تغذیه خود را بهبود بخشید. در صورت حل نشدن مشکل، با یک روان‌شناس هم مشورت کنید.

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر