کد مطلب: ۲۸۲۲۷۹
ایلان ماسک مدعی است که دستگاه جدیدش می‌تواند وزوز گوش را درمان کند.

به گزارش مجله خبری نگار به نقل از theconversation، به احساس صدای زنگ زدن گوش وزوز گوش گفته می‌شود. این وضعیت شایع اغلب حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و زمانی ایجاد می‌شود که عصب متصل کننده گوش داخلی به مغز، معروف به عصب دهلیزی، به دلیل صدای بلند طولانی مدت یا کمبود خون آسیب دیده است. تاکنون درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و فقط با استفاده از چندین روش می‌توان صدا را کم یا سرکوب کرد. اما به تازگی «ایلان ماسک» ادعا کرده می‌تواند وزوز گوش را با استفاده از یک دستگاه به نام Neuralink درمان کند.

Neuralink چیست؟

دستگاه Neuralink به اندازه سکه‌ای است که Link نام دارد و توسط یک روبات جراحی در جمجمه کاشته می‌شود. این روبات هزار رشته مینیاتوری را از تراشه لینک به نورون‌های خاصی متصل می‌کند. قطر هر نخ یک چهارم موی انسان است. این دستگاه با بلوتوث به یک یارانه خارجی متصل می‌شود تا ارتباط متوالی را به صورت رفت و برگشت انجام دهد.

آیا ادعای ماسک معتبر است؟

تاکنون این تراشه روی نمونه‌های حیوانی نظیر میمون جواب داده‌است و ایلان ماسک ادعا کرده است که دستگاه Neuralink می‌تواند تا سال ۲۰۲۷ وزوز گوش را به طور کامل در انسان درمان کند. دانشمندان علوم اعصاب به طور کلی به این ادعا خوش بین هستند که دستگاه پتانسیلی برای درمان وزوز گوش دارد. همچنین ممکن است در درمان اختلال وسواس فکری اجباری ترمیم آسیب‌های مغزی و درمان بیماری‌هایی مانند اوتیسم با استفاده از تحریک عمیق مغزی مفید باشد، اما نباید امیدی برای تولید انبوه در کوتاه مدت داشته باشید.

اهداف بزرگ‌تر نورولینک

هم اکنون، پروتز Neuralink به لایه سطحی مغز متصل می‌شود. این جایی است که دستگاه می‌تواند آسیب در پردازش ورودی یا خروجی حسی حرکتی را برطرف کند. در آینده، پروتز‌های Neuralink ممکن است به افراد مبتلا به انواع مختلف اختلالات عصبی شامل پاراپلژی (فلج اندام‌های تحتانی بدن به دلیل آسیب دیدگی نخاع) کوادریپلژی (فلج هر چهار اندام از جمله تنه) بیماری پارکینسون و صرع کمک کند.

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر