کد مطلب: ۲۳۸۲۵۹
نبود درک متقابل میان والدین و نوجوانان، مسئله بسیار رایجی است که علل گوناگونی دارد که در ادامه به ۵ دلیل این مسئله و نکاتی برای کنارآمدن با آن را بررسی می‌کنیم.

به گزارش مجله خبری نگار، نبود درک متقابل میان والدین و نوجوانان، مسئله بسیار رایجی است که علل گوناگونی دارد. یکی از علت‌ها این است که والدین از دوران نوجوانی خود فاصله گرفته و بسیاری از تمایلات، نیاز‌ها و حالات روانی خود در آن دوران را فراموش کرده‌اند و اکنون به‌عنوان یک بزرگ سال بالغ به فرزندشان می‌نگرند؛ بنابراین ممکن است بسیاری از رفتار‌ها و عقاید آن‌ها را خام و غیربالغانه در نظر بگیرند. در ادامه تعدادی دیگر از علل این مسئله و نکاتی برای کنارآمدن با آن را بررسی می‌کنیم:

شکاف نسل

چرا والدینم درکم نمی‌کنند؟ ۵ نکته طلایی

بسیاری از مشکلات نبود درک متقابل، ناشی از شکاف بین‌نسلی است. برای بسیاری از والدین سخت است با ما همچون دوست رفتار کنند، چون در بافت متفاوتی رشد کرده‌اند و طبیعی است که باور‌ها و جهان‌بینی بسیار متفاوتی داشته‌باشند. اگر بتوانید درک کنید که آن‌ها از چه پیشینه و ساختار زندگی آمده‌اند، بهتر می‌توانید تفاوت‌های‌تان را بپذیرید. لازم نیست همواره افکارشان را زیرسوال ببرید. می‌توانید به‌جای به‌چالش کشیدن و استفاده از زبانِ «تو» (تو اشتباه فکر می‌کنی)، با زبانِ «من»، درباره علل مخالفت‌تان صحبت کنید؛ «من فکر می‌کنم این موضوع را می‌توان از زاویه دیگری هم در نظر گرفت».

میل به مراقبت 

چرا والدینم درکم نمی‌کنند؟ ۵ نکته طلایی

برخی والدین کنترلگری بیشتری دارند. برخی هم برای غلبه بر نگرانی‌های‌شان، از پذیرش دیدگاه‌های جدید اجتناب می‌کنند. در بیشتر موارد هدف از این کار، حفاظت و مراقبت از فرزندان‌شان است. اما این موضوع برای نوجوانان که روزبه‌روز میل به استقلال بیشتری را تجربه می‌کنند، آزاردهنده است. هنگام گفتگو با والدین‌تان به احساسات‌شان توجه کنید. اگر بفهمید چه احساساتی دارند و چرا آن‌ها را تجربه می‌کنند، بهتر می‌توانید علل درک نکردن شان را متوجه شوید. ممکن است تمایل شدید آن‌ها به مراقبت از شما سبب ناتوانی‌شان در درک نیاز‌ها و دیدگاه‌های شما شده باشد. می‌توانید بدون این‌که الزاما با افکار یا رفتار‌های آن‌ها موافق باشید، احساسات‌شان را اعتباربخشی کنید و گفت‌و‌گوی موثرتری را شکل دهید.

علل بیرونی

گاه نبود درک متقابل از شرایط بیرونی ناشی می‌شود؛ مثلا این‌که والدین‌تان پرمشغله یا در حال کشمکش با مسائل بزرگی هستند که آستانه تحمل و توانایی پذیرش آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده‌است. تلاش کنید شرایط آن‌ها را درک، در امور روزمره مشارکت و درباره مشکلات‌شان با آن‌ها گفتگو کنید. به‌جای این‌که در نقطه مقابل‌شان قرار بگیرید، به آن‌ها این احساس را بدهید که در یک تیم هستید. در این صورت بهتر می‌توانید وقتی اوضاع آرام‌تری دارند، درباره خود و نیازهای‌تان حرف بزنید.

نبود شناخت و صمیمیت

چرا والدینم درکم نمی‌کنند؟ ۵ نکته طلایی

آیا فضای تعاملی مثبت و دوستانه‌ای میان شما و والدین‌تان وجود دارد؟ آیا به‌اندازه کافی برای یکدیگر وقت می‌گذارید؟ آیا از دیدگاه‌ها و انتظارات یکدیگر شناخت کافی دارید؟ شاید لازم باشد زمان بیشتری برای شناخت یکدیگر و خلق فضایی صمیمی صرف کنید. ممکن است مشکلات‌تان ناشی از آگاهی نداشتن درباره روابط هم باشد. مطالعه کنید و آموزش ببینید؛ خواندن کتاب و تماشای فیلم‌های مرتبط با روابط والدین و فرزندان، توانایی همدلی، درک احساسات دیگران و دیدگاه‌تان به تفاوت‌های انسان‌ها را گسترش می‌دهد و کمک می‌کند تفاوت میان احساسات و تجارب خود و والدین‌تان را بهتر درک کنید.

پذیرش

چرا والدینم درکم نمی‌کنند؟ ۵ نکته طلایی

طبیعی ا‌ست که دوست دارید دیدگاه‌های خود را به والدین‌تان بگویید و درک شوید، اما گاه ممکن است موردپذیرش قرارنگیرید. خوب است بدانید بخشی از فرایند رسیدن به توافق، توافق بر سر عدم توافق‌هاست. مهم است حتی وقتی والدین‌تان درک‌تان نمی‌کنند هم خود را دوست داشته باشید و بپذیرید و بر توانمندی‌ها، نقاط مثبت و روابط اجتماعی و مثبت خود تکیه کنید.

 

منبع: خراسان

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر