کد مطلب: ۲۰۶۱۵۱
۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۱
رهبران مذهبی روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو دیدار کرده و بر رفع تنش‌ها در منطقه قفقاز و قره باغ بین ارامنه و آذری‌ها تاکید کردند.

به گزارش مجله خبری نگار،به نقل از دفتر مطبوعاتی کلیسای ارتدوکس روس، پاتریارک کریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روس و کاتولیکوس گارگین دوم رهبر کلیسای گریگوری ارمنستان و الله شکور پاشازاده رئیس اداره دینی مسلمانان قفقاز (جمهوری آذربایجان) عصر چهارشنبه در مسکو در اقامتگاه پاتریارک روس در مسکو دیدار و بیانیه‌ای را در مورد رفع تنش‌ها در منطقه قفقاز صادر کردند.

در این بیانیه گفته شده است: ما بر این باوریم که مذاهب ما از ظرفیت‌های بزرگ صلح جویی بویژه در عرصه حساسی، چون روابط بین قومی برخوردارند. روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در شرایط کنونی هر قدر هم که در مرحله کنونی پیچیده باشد معتقدیم که ایمان به خدا و محبت می‌تواند زخم‌های ناشی از رویارویی‌های خونین چندین ساله را التیام بخشد.

در بیانیه اضافه شده است: این مسیر بسیار دشواری است و حکمت روحانی و دوراندیشی می‌طلبد.

رهبران کلیسای ارتدوکس روس، کلیسای ارمنی و اداره دینی مسلمانان قفقاز در ادامه بیانیه خاطرنشان کرده اند: منطقه قفقاز همواره با تنوع قومی بسیار گسترده و تنوع زبانی و فرهنگی معروف بوده است.

درادامه بیانیه آمده است: هیچ آینده‌ای جز همزیستی مسالمت آمیز برای ملت‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود ندارد. امروز اعتمادسازی بین مردم دو کشور و یادگیری دوباره احترام به همسایه و آمادگی برای همکاری بسیار مهم است.

«رهبران مذهبی وظیفه دارند تا از اعتبار خود برای ایجاد و حفظ فضای دوستی و حسن همجواری و تعامل بین مذاهب و ملت‌ها استفاده کنند.»

در بیانیه دعوت به روشن شدن سرنوشت افراد مفقود شده ازسوی ارامنه و آذری‌ها و کمک به آزادی همه اسرای جنگی و جلوگیری از بکارگیری غیرقانونی سلاح و تهدید غیرنظامیان شده است.

در بیانیه رهبران مذهبی سه کشور گفته شده است: باید در آینده تمام تلاش‌های ممکن را بکار برد تا از نفرت انگیزی و جنگ طلبی درمنطقه مناقشه جلوگیری کرد. از جوانان دعوت می‌کنیم تن به درخواست‌های برای جنگ طلبی و افراط گرایی ندهند و در وهله اول در جستجوی صلح باشند.

در ادامه گفته شده است: رهبران مذهبی برای کمک به سازش مردم ارمنستان و جمهوری آذربایجان بخاطر خدا و رفاه نسل‌های کنونی و آینده دو کشور امادگی دارند.

در پایان بیانیه خاطرنشان شده است که کلیسای ارتدوکس روس به نوبه خود برای سازش و صلح بین دو ملت نزدیک به روسیه دعا می‌کند و برای تلاش به منظور برقراری صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی آمادگی دارد.

ایالت خودمختار قره باغ کوهستانی در قلمروی جمهوری آذربایجان در آستانه فروپاشی شوروی سابق، جدایی خود را از دولت مرکزی باکو اعلام کرد.

اقدامات جدایی طلبانه ارامنه ساکن قره باغ کوهستانی و تلاش‌های ارمنستان برای الحاق این منطقه منجر به درگیری‌های نظامی سال‌های ۱۹۹۲ الی ۱۹۹۴ میلادی میان آذربایجان و ارمنستان شد.

در نتیجه این درگیری‌های نظامی منطقه قره باغ کوهستانی و هفت شهرستان دیگر جمهوری آذربایجان به اشغال نیرو‌های ارمنستان درآمد.

تلاش‌های بین المللی نزدیک به ۳۰ سال برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ نتیجه‌ای نداشت و جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های اشغالی خود در قره باغ را آزاد کند.

برچسب ها: ارمنستان مسکو
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر